28 Ogos 2011

Demam Nak Raya

Title ni mungkin tak sama erti dengan fahaman korang semua.. Aku sebenarnya betul-betul demam. Hingus meleleh... Kipas tak bukak pun aku boleh selubung sebab sejuk. Kepala pening berdenyut macam orang perah kepala aku macam santan. Paling aku tak boleh terima. Aku tak boleh nak makan sebab tak ada selera.. WTF! Tolong la.. bila mana dan masa pulak aku reti tolak makanan? BILA?

Cadang nak beli baju raya hari ni. Tapi apakan daya.. Demam baru nak kebah.. Situasi masa demam. Tidur. Tidur. Tidur. Kalau bangun.. Aku akan sambung tidur balik sebab sakit kepala. Dan sebab lainnya.. Takde duit... Ya.. Itu yang sebenarnya.. So, aku ada alasan kenapa tak shopping raya tahun ni.. Sebab demam dekat nak raya..

Demam... Ko telah selamatkan aku. Terima Kasih.

21 Ogos 2011

Berbuka

Eventhough puasa tahun ni berpuasa pada musim cuti semester.. Tapi aku masih jarang berbuka di rumah. Sebab aku berkerja membantu kakak aku menjual murtabak goreng.. And yup.. Aku tukang masak.. Takde aku, Tak jadi la meniage.. Nampak kan kepentingan aku dalam industri ni?

Baru-baru ni aku berbuka dengan kawan-kawan kampung aku..Total termasuk aku, 12 orang semuanya.. 5 daripada kawan aku bawak pasangan masing-masing. aku dan ijul menjadi pasangan gay sebab pasangan kami tinggal jauh.. Kami berbuka di Restoran Flaming Steamboat Buffet. Satu kepala kitaran RM30. Kalau lelaki, kena bayar lebih sikit. RM60 sebab bawak 2 kepala. Maksud aku.. Kepala dia dan pasangannya..

Ramai lagi kawan rapat aku tak dapat datang atas alasan-alasan yang tak dapat dielakkan. Tapi suasana masih lagi riuh.. Gelak si gemok @ rasyid pun dah cukup buat yang lain follow gelak..

Teringat lak masa diploma. Kenangan memang tak boleh lupa.. Kedah bagi banyak memori.. Harap-harap boleh buka lagi dengan kawan-kawan kedah dulu..

21 puasa, pukul 11.20 pagi. Aku kat dapur

Kan aku dah bagi tahu anda sekalian.. Aku takkan ada masa untuk update ini bollog... Sebab aku dah dapat game aku.. Online game yang sungguh-sungguh buat aku addict..Tahniah juga kepada aku kerana dapat menarik seramai 4 lagi kawan aku yang lain untuk menyertai aku dalam fantasi yahudi. Tapi sekarang game tersebut off-line. So aku ada masa la sikit untuk up-date ini bollog.

Sekarang ni aku kat dapur pada pukul 11.20 pagi. Bukan makan ye.. Bukan.. Puasa aku masih terjaga. Alhamdulillah... Sekarang ni aku bukak laptop.. Mak aku ngidam nak dengar lagu raya. Dari hari tu sebok nak dengar.. Aku pasangkan la hari ni. Sementara teman-teman dia jahit baju raya anak buah aku.. Seronok lak dia aku tengok nyanyi lagu rafeah buang.  Katanya raefah buang ni diibaratkan macam siti nurhaliza suatu masa dahulu. Sejarah cintanya pun mak aku cerita. Bersungguh benar mak bercerita.

Dengan muka tekad aku berkata ini pertama kali aku berada diluar bilik selepas waktu sahur dan sebelum pukul 3.30 petang. Kalau tidak sekarang ni aku masih terkangkang ber-boxer dalam bilik. Tidur. Tidur untuk memastikan puasa aku penuh. Ehem... Kepala pening-pening.. Baru perasan aku tak tido lagi..

Sebelum terlupa.. Selamat berpuasa semua.. :)

04 Ogos 2011

nanti

Aku takde masa untuk sekeliling.. Tambah-tambah lagi blog.. Sebab aku dah jumpa "Online Game" baru.. Totally Gay Yaw...